Cand montez un prefiltru pentru sedimente la intrare in casa/ bucatarie/ baie – la apa din retea? Ce model?

In peste 99 dintre 100 de situatii nu este necesar niciun prefiltru la apa potabila cu clor din retea, din experienta.
Majoritatea clientilor din majoritatea oraselor folosesc filtrele 3M cu carbune activ fara niciun prefiltru (fara alt filtru inainte) la apa din retea, de peste 10 ani.

Filtrele 3M AquaPure cu bloc din carbune activ sunt concepute sa functioneze la capacitate sau 12 luni montate la apa potabila clorinata din toate retelele cu concentratii de sedimente conform standardelor, fara sa scada debitul semnificativ.

La fel cum:

 • purificatoarele de aer/aspiratoarele cu filtru HEPA sunt pentru aerul din casa (nu santiere sau mijlocul intersectiilor)
 • filtrele pentru apa consumata (finale) sunt pentru apa din retea cu sedimente conform standardelor.

Doar in situatii izolate sau preventiv este utila montatarea unui prefiltru general, dupa apometru.

In anumite zone daca apa are sedimente in exces, temporar (lucrari temporare la cativa Km, sedimentele se disperseaza si apa pare transparenta) sau continuu (in subsolul cladirii robineti/conectori din fier sau teava de bransare a cladirii, intre cladire si conducta sub sosea, din fier, genereaza mai multe sedimente).

 • Aerul transparent poate contine sedimente (particule solide) invizibile in exces:
  – prafuieste autoturismele parcate, coloreaza un guler alb, prafuieste pantofii
  – etc.
 • La fel apa transparenta in situatii particulare, izolate, poate contine sedimente in exces .
  – daca vin temporar/permanent de la distanta mare, nu se vad, se disperseaza in apa.
  – daca vin temporar din subsol: apa este colorata, insa concentratia este extrem de mare.
  – daca vin permanent din subsol: nu se vad, sunt dispersate in apa.

Apa/aerul sunt colorate doar la sursa care genereaza sedimente. Cu cat ajung mai departe, cu atat nu se mai vad si apa/aerul par transparente.

Ce se intampla cand vin sedimente in exces, mai este eficient filtrul?

Da, retine sedimentele pana se infunda complet. Nu le lasa sa treaca. Este bine ca retine sedimentele invizibile (se infunda) si nu ajung in organism.
Filtrul trebuie sa filtreze (sa retina) si treptat se infunda.
La fel cum:

 • purificatorul de aer/aspiratorul cu filtru HEPA se infunda si sedimentele nu trec
 • filtrul pentru apa se infunda (scade debitul) si sedimentele nu trec

Recomandari pentru montarea unui prefiltru:

 • FARA PREFILTRU LA INCEPUT (FARA ALT FILTRU INAINTE): intai folositi doar filtrul 3M AquaPure fara prefiltru, daca n-ati observat niciodata apa din retea colorata.
  Oricand in viitor, doar daca se infunda mai devreme de 12 luni (daca scade debitul): cumparati rezerva + adaugati si un prefiltru de sedimente cu finete 1 micron, din polipropilena (nu snur, nu sita).
  – Unii clienti in Iasi si Bucuresti inlocuiesc rezervele 3M AquaPure la 1 – 2 – 3 ani (fara sa scada debitul filtrului semnificativ), desi rcomandarea este sa fie schimbate la 1 an.
  – Majoritatea clientilor (99%) le inlocuiesc la 8 – 12 – 15 luni.
  Recomandarea este sa fie inlocuit cartusul la maxim 12 luni.
 • PREVENTIV: daca aveti spatiu la intrare in casa/bucatarie, ca tabloul cu sigurante electrice, este util sa montati un prefiltru general (toata apa: pentru centrala, masina de spalat si chiuveta)
  REZOLVARI:
  Clienti in situatii izolate (anumite zone sau cladiri cu tevi ruginite in subsol) care le-au inlocuit la 6 luni sau mai devreme. Doar in aceste situatii izolate, sunati-ne la 0770772334. Recomandarile sunt:
  1) MONTATI PREFILTRU (clic aici)

  2) REZOLVATI FARA NICIUN PREFILTRU:

  a) Deja aveti filtrul cu baterie dedicata. Telefon suport 0770772334.
  Montati un filtru mare la bateria dedicata, separata, 3M C-CS-FF (clic aici) sau alt model (debit de 3-4 ori mai mare, capacitate mai mare si rezistenta foarte buna la sedimente).

  b) De la inceput:
    – cumparati un filtru mare cu baterie cu 1 cale dedicata apei filtrate (clic aici)
    – cumparati un filtru mare cu baterie principala cu 3 cai (clic aici)

  3) SUNATI-NE la 0770772334 pentru suport, avem experienta in toata zonele din Romania (inclusiv in zona dvs) si in functie de situatia dvs va oferim solutii personalizate GARANTATE sa reziste 1 an.

Telefon 0770772334 pentru orice intrebare si suport cu instalatori si ingineri chimisti cu experienta, specializati in filtrarea apei.

Recomandari la apa cu clor din retea:

 1. Daca este necesar, 1 prefiltru din polipropilena, cu finete incepand de la 1 micron – 5 microni. La casa, daca este necesar, se pot monta 2 (click aici pentru produse).
  Poza exemplu: prefiltru la intarare (dupa apometru) dupa utilizare aprox 6 luni.
  Prefiltru - filtru sedimente la intrare in casa - purification.ro
 2. NU SITA – este inutila daca aveti filtrul din polipropilena. Precum sita pentru tantari la geamuri, trec toate sedimentele fine (apa colorata trece prin sita). Sita retine doar particule mari, vizibile (precum nisipul).
  Sedimentele mari si mici, invizibile, in suspensie sunt retinute partial doar de filtrul din poliproplena.
  De sita trec toate sedimentele fine. Sita nu ajuta.
  Apa colorata trece prin sita.
  Poza exemplu, dupa cateva luni:
  sita (prima) a ramas curata insa filtrul din polipropilena (al doilea) s-a colorat in maro (nou era alb). De sita au trecut toate sedimentele fine, invizibile. Doar filtrul din polipropilena este suficient si s-a colorat cu sedimente (nou era alb).

  Prefiltre/ filtre sedimente la intrare in casa, pe teava principala, dupa apometru

 3. Nu recomandam alt filtru cu carbune activ, inaintea filtrului 3M AquaPure. Este suficient. Este testat la concentratii de 4 ori mai mari decat maximele admise in retea, incat retine in totalitate gustul si mirosul de clor (filtrul 3M AquaPure este testat la 2 mg de clor/litrul de apa si in retea conform legii apei trebuie sa existe min 0,1 – max 0,5 mg de clor/litrul de apa).

Unde se monteaza prefiltrul?
Recomandam la intrare in casa/ bucatarie, pe teava principala cu apa rece, dupa apometru.

 • Apartamente, cu coloane separate: la intrare, pentru intreaga bucatarie sau baie, dupa apometru.
 • Case sau apartamente cu camera tehnica: la intrare pe teava principala, dupa apometru.
  Prefiltrul are capacitate mare si debit mare pentru intreaga casa (suficient pentru 4-5 chiuvete deschise in acelasi timp) – este util pentru intreaga casa, nu doar inaintea filtrului 3M AquaPure.

Ce protejeaza?

 • Protejeaza masina de spalat din bucatarie (rufe mai albe), bateriile de la chiuvete de uzura, centra termica si tevile de depuneri de sedimente etc. – este foarte util.
 • Orice alt echipament si reteaua de tevi din casa, de depuneri de sedimente.

Prefiltrul retine partial sedimentele fine – doar cat sa faca apa transparenta pentru protejarea generala a echipamentelor.

Este diferit de filtrul 3M AquaPure – retine diferenta de sedimente extrem de fine, invizibile, clorul, plumbul etc. datorita blocului din carbune activ, 3M Carbon Block proprietar.

Precum tabloul cu sigurante electrice la intrare in casa protejeaza toate echipamentele electrice din casa → la fel un prefiltru protejeaza de un val de sedimente tevile si toate echipamentele din casa.
Precum un purificator de aer retine particulele solide invizibile, la fel filtrul 3M AquaPure retine din apa particulele solide invizibile (plus clor si alte substante chimice).

Cand se monteaza?

 • In general nu este necesar la apa din retea.
  Preventiv pentru sedimente este util sa fie montat montat un prefiltru general pentru intreaga apa din casa/ bucatarie/ baie, daca exista spatiu.
 • Cand sunt lucrari la retea (si la distante mai mari) sau reteaua din cladire mai are elemente din fier.
 • Cand observati pe chiuveta pete galbele.

Petele albe de calcar provin din mineale naturale solubile in apa, nu sunt sedimente de rugina si nu se retin cu prefiltrul:

Petele albe sunt formate de minerale naturale (denumite si electroliti) care se formeaza:
– cand se usuca apa pe chiuveta (cand se evapora raman mineralele naturale).
– se depun in special din apa calda. In apa rece sunt dizolvate si cand apa este incalzita, mineralele precipita si se aglomereaza.

Telefon 0770772334 pentru orice intrebare si suport tehnic personalizat, cu ingineri chimisti cu experienta, specializati in filtrarea apei.

1 thoughts on “Cand montez un prefiltru pentru sedimente la intrare in casa/ bucatarie/ baie – la apa din retea? Ce model?

 1. Pingback: Mi-am asigurat calitatea apei la casa cu purification.ro - Dragos Schiopu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *