Lasati paharul 1 minut sau amestecati cu lingurita → se limpezeste de jos in sus.
Apa este aerata. Sunt bule de aer, inofensiv. Se poate bea.
Miile de microbule de aer se ridica la suprafata si dispar din apa in 2 minute iar o parte se unesc pe peretii paharului.
Cu cat filtrul filtreaza mai fin, cu atat microbulele sunt mai mici si apa pare mai alba.
Apa alba (aerata) este o dovada a filtrarii foarte fine.
Cand apare apa alba (aerata)?
Apa iese cu mii de microbule de aer, inofensiv si se poate consuma:
• Cand filtrul este nou intra apa si iese aerul, dureaza doar aproximativ 1 minut pana se umple cu apa.
• IARNA: apa rece contine mai mult aer decat apa calda. Solubilitatea aerului creste in apa rece sau la presiune ridicata. Apa din retea este foarte rece, se incalzeste cand curge in pahar si aerul nemaifiind solubil in apa incalzita, iese din apa.
• Cand vine aer din retea → iese din filtru ca mii de microbule.
• Cand se schimba presiunea apei in retea, este posibil sa se genereze bule mici de aer.
La filtru:
Reteaua de filtrare fiind extrem de fina, bulele ies din ea cu dimensinea canalelor din filtru.
Microbulele au dimensiunea sub 1 micron, mai mici decat globulele rosii si albe din sange (care sunt mai mari de 4 microni).
Miile de microbule de aer in apa, impreuna par albe, precum si invers, in aer vaporii de apa creeaza culoarea alba (aburii, norii etc.).
Precum aerul iese dintr-un purificator de aer, la fel iese si din filtrul pentru apa, insa in apa.
Blocul din carbune activ doar retine din apa, fara sa adauge nimic.
Blocul din carbune activ este solid, rigid si testat sa filtreze si sa reziste la presiuni mari care n-ar trebui sa existe in retea, la peste 8,6 bari fara sa se sparga (apa din retea ajunge in casa in general la presiuni intre 1,5 bari – 3 bari si trebuie sa nu depaseasca 4 bari).
Pentru suport tehnic va rugam sa ne sunati la 0770 772 334 si va raspundem cu sprijinul instalatorilor si ingininerilor chimisti cu experienta, specializati in filtrarea apei.